Как ще се отрази скандалът с изнесените от депутата Радостин Василев записи за създаването на редовно правителство? Този въпрос коментираха в студиото на BTV новини политологът Слави Василев и журналистът Асен Григоров.

„Това е като проливен дъжд, които изведнъж се излива и изкарва от канализацията всички възможни мръсотии. За съжаление в българската политика не липсват проливни дъждове, но този с Радостин Василев е особено силен. Той показа на голяма част от гражданите, че онези процеси, които ръководят българската политика съвсем не са толкова чистоплътни“, коментира темата политологът Слави Василев.

Според него мантрата за непоносимостта към ГЕРБ от страна на новите и младите в политиката се е пропукала – те са готови да се прегърнат с Бойко Борисов. Той допълни също така, че наяве е излязло и влиянието на чуждите посолства. И заключи, че вероятно всичко това допълнително ще отврати българските избиратели.

„Чашата е наполовина пълна. Аз лично много се радвам на излизането на този запис, защото това е учебник по политика. Там се вижда, че „Продължаваме промяната“ най-после е станала партия. Те заседават честно и откровено, има дискусия и различни мнения, няма доминация на лидерите, а изключително добри попадения от гледна точка на анализите. Политика се прави по този начин“, заяви от своя страна Асен Григоров.

Той вижда един проблем в България – със зависимите политици. Такъв политик според него е Радостин Василев, който е изиграл ролята на камикадзе. „Засили се и се блъсна директно в стената. Кой му е подсказал и защо му е подсказал да го направи е въпрос на друг анализ. Има такива хора – те обикалят от една в друга партия и им се дърпа фитила в определен момент“, допълни Григоров.