Служителят на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", който бе арестуван вчера, е шофирал след употреба на амфетамин, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Той ще остане в ареста за поне 72 часа. Причината е, че има възможност да се укрие или извърши друго престъпление, допълват от обвинението.

При задържането му антимафиотът е отказал да бъде проверен с дрегер. Наличието на амфетамини в кръвта му е установено след кръвна проба. Според обвинението задържаният се е опитал да заблуди полицаите, като казал, че работи в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Прокуратурата ще поиска за обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

„Първоначално е посочил, че е полицейски служител на МВР, отказал е да конкретизира от коя дирекция е, опитал се е да въведе полицейските  служители в заблуждение. Според свидетелските показания на служителите, които са го спрели за проверка, той е бил в силно неадекватно състояние и е управлявал автомобила по начин, който застрашава останалите участници в движението“, съобщи Георги Иванов, прокурор от Софийската районна прокуратура.