"Служителят на ГДБОП е опитал да заблуди полицаите, че е от друга дирекция “Вътрешна сигурност”. Той е бил в неадекватно състояние". Това заяви Георги Иванов от Софийската районна прокуратура. 

Иванов обясни, че причината за проверката от страна на полицията е, защото служителят на ГДБОП е карал неадекватно на пътя. 

Служителят на ГДБОП е на 36-години. Пробата му за наркотици е положителна за амфетамин. След експертизите ще стане ясно какво е количеството наркотици, което е взел. 

Предстои да му бъде поискана мярка "задържане под стража". 

Гонки с мигранти

“Има сигнал за български гражданин, който в автомобила си е транспортирал четирима мъже от марокански произход, отказал е да спре за полицейска проверка и е имало преследване. На столичното Околовръстно шосе водачът на автомобила е предизвикал лека катастрофа с полицейски автомобил. Повдигнато му е обвинение за неподчинение на орган на властта, както и обвинение за хулиганство при управление на моторно превозно средство, задържан е за срок до 72 часа”, каза прокурорът.

Вчера е имало и още един случай на гонка с мигранти и катастрофа. Става дума за водач на лек автомобил, който е превозвал 7 седем граждани на чужди държави.