Задържаха трима чужденци, заемали отговорни позиции в завод „Арсенал“ в Казанлък. Те са заподозрени в незаконно изнасяне на документи и изделия от оръжейния завод, съобщиха от МВР.

Спецоперацията е проведена след подаден на 3 октомври сигнал за установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“, както и документи, които съдържат информация, представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми.

Арестуваните са на разпит в районното управление на Казанлък.

Установено е, че в завода на трудови договори са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, както и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили. Справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали обратно. 

На 5 октомври тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и са задържани за срок до 24 часа.

В автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата.

Предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!