Служители на СДВР са задържали 23-годишния Захари Чернев, който вчера блъсна и рани тежко полицай в София. По-късно автомобилът беше намерен изоставен. Не са ясни причините, поради които Чернев е прибегнал до пътна агресия срещу служителя на реда.

Захари Чернев е засичан и друг път от същия полицейски патрул, който се опитал да го спре за проверка. За да не избяга отново, полицаите преградили пътя му.

„Блъска нашия служител, влачи го няколко метра и успя през зелена площ да се оттегли няколко метра през бул. „Ал. Малинов”. Където успява да избяга и да се укрие”, коментира Радослав Стойнев, началник на СПС-СДВР.

Чернев беше обявен за издирване след инцидента, при който пострада 39-годишен униформен. Младият мъж е с криминални регистрации по линия на наркотиците, а след инцидента в изоставения му автомобил са открити брадви, секири и бухалки.

Арестуваният мъж живее в столичния квартал "Дружба". Съседите му обаче казват, че той рядко се появява на този адрес. 

Пострадалият полицай продължава да е в тежко състояние и с опасност за живота. Той е със счупен крак, таз, седем ребра и увреден бял дроб. От болница „Света Анна” съобщиха, че утре предстои да му бъде направена операция.

От МВР определиха като недопустими посегателствата срещу униформени.  Припомниха още, че преди месец в София друг шофьор прегази полицай, който се опита да го спре за проверка.