Мъж блъсна с автомобил и рани тежко полицейски служител, съобщава МВР Инцидентът е станал снощи около 23 ч., когато униформени са се опитали да спрат за проверка мъжа на столичния  бул. „Ал Малинов“.

Шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране и ударил паркиран лек автомобил. След това рязко потеглил напред, блъснал един от униформените и успял да избяга.

Пострадалият столичен полицай е откаран в болница УМБАЛ „Св. Анна” и е настанен за лечение с множество травми. 39-годишният униформен е в тежко състояние - с фрактура на бедрената кост, счупени три ребра и други наранявания. Мъжът е стабилизиран, но има опасност за живота му.

В хода на оперативните действия автомобилът е открит изоставен в района на „Студентски град“, издирването на шофьора продължава. Той се казва Захари Чернев и е на 23 години.

Снимка: МВР

Гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел 112 или в най-близкото поделение на МВР.