Рано тази сутрин Специализираната прокуратура и МВР влязоха в Комисията по хазарта. По информация на bTV има задържани служители. 

Общо осем души бяха изведени от сградата. Пред bTV един от тях заяви, че служители на прокуратурата ще ги заведат за разпит в СДВР, но не знае дали е официално задържан. 

Предполага се, че шефът на комисията Александър Георгиев също е отведен за разпит. 

От държавното обвинение заявиха за bTV, че днешната акция е свързана с влизането на прокуратурата в Комисията от миналата седмица и образуваното по случая досъдебно производство.

Агенцията за държавна финансова инспекция излезе с доклад, че Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавни и частни оператори, като е ощетила хазната с над 210 млн. лв.

Тогава премиерът Бойко Борисов се закани, че ако това е вярно - много хора ще имат проблеми.

Днес спецакция се провежда и в офисите на Васил Божков. Претърсвания има на ул. „Московска" – на този адрес е сградата на „Нове Холдинг“. Бизнесменът е от засегнатите страни в доклада на АДФИ, като собственик на частна лотария.

Засилено полицейско присъствие има и пред офис на "Националната лотария" на ул. „Фритьоф Нансен“.

По непотвърдена информация се проверяват и други адреси, в това число и бивша резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, ползвана от бизнесмена.