Ако се стигне до гласуване на промени в Закона за хазарта, изрично да се запише, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с лотарийни игри, за това настоя премиерът Бойко Борисов преди предстоящото заседание на кабинета.

Той подчерта, че ако докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция, според който Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавни и частни оператори, се окаже верен, много хора ще имат проблеми.  

Министър-председателят обясни, че опитите да се прехвърли хазартният бизнес на други играчи са внушение.

Относно твърденията, че бизнесът с хазарта се национализира, Борисов уточни: „Дали е виновна Комисията по хазарта и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно - никой, на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията?“.

Премиерът заяви, че ще се срещне с привърженици на футболния „Левски“ и изрази недоумение защо феновете са недоволни, при положение, че в доклада на Агенцията за държавна инспекция никъде не се споменава името на клуба.

„Аз съм левскар. Болен левскар, всички знаете. Къде е свързан „Левски“ в този случай? „Левски“ го е имал преди мен и преди Божков. „Левски“ ще го има винаги“, допълни премиерът.

Междувременно на сайта на Министерството на финансите е публикуван за обществено обсъждане проект на Закон за Националната агенция по хазарта (НАХ), с който се предлага промяна във формата и организацията на хазартния регулатор в нашата държава – като Държавната комисия по хазарта се преструктурира в Национална агенция по хазарта.