"Днес Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) излезе с изявление. Много от вас го интерпретираха, че частните лотарии трябва да платим 210 милиона лева. Законът е какъвто е и ние сме платили колкото трябва. Изявлението беше ясно и точно", заяви финансовият благодетел на "Левски" Васил Божков на срещата си с медии и привърженици на "Левски".

Божков, който стои зад собствеността в "Левски", контролира частните "Национална лотария" и "Лотария България". Законопроект предвижда тези дружества да бъдат закрити, а бизнесът да се поеме от държавата, която да стане монополист.

"Ние сме за закона такъв, какъвто е. Гледаме за здравето на нацията... Взимаме от един и даваме на друг. Това ли е за здравето на нацията? Не знам какви мерки планира държавата. Ако съм нарушил закона...".

Божков се отнесе иронично към лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов - вносител на промените в Закона за хазарта. "Валери закара вода и в Перник, както знаем...", отговори бизнесменът на изявлението на Симеонов по-рано днес, че държавата няма да допусне "Левски" да фалира.

"Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл", подчерта още веднъж Божков.

Той отрече да призовава феновете към улични протести заради готвените промени в закона. "Феновете са тук - попитайте ги. Разговарям с тях за бъдещето на "Левски", само за това. По-скоро ги информирам за последствията от одържавяването".

"Сега феновете ще направят среща с Красен Кралев и Бойко Борисов и ще дискутират. Надявам се премиерът да вземе правилно решение. Кой съм аз да говоря с премиера?", завърши Божков.