Движението през прохода „Петрохан“ е ограничено, тъй като има три активизирали се лавинни процеса. Затворен е и проходът „Троян-Кърнаре“. Това съобщиха на брифинга за обстановката с трафика в страната от АПИ.

Ограничено е движението през проходите „Превала“ и „Батак-Доспат“ за тежкотоварни превозни средства над 12 т.

Инж. Иван Досев от Пътната агенция помоли тежкотоварните автомобили да се движат само по магистралите и първокласните пътни мрежи, защото при настоящата зимна обстановка те създават задръствания по второкласните пътища. Като пример Досев даде тировете, влизащи в страната през "Дунав мост 2" при Видин, които избират по-прекия третокласен път III-112 Добри дол - Дреновец - Тополовец вместо трасето на път Е79. Именно заради тях е било създадено ограничение за движение по III-112 в настоящия момент.

"Не допуснахме затваряне за по-продължително време на главни и второстепенни пътища", заяви Досев и съобщи, че 700 машини са работили за снегопочистването през нощта.

Не е имало сигнали за бедстващи шофьори, но е имало три инцидента с тирове - един на гореспоменатия път III-112, където камион е влязъл в крайпътна канавка, друг на АМ "Струма" и трети на "Хемус". И при трите произшествия е реагирано своевременно и не е имало тежки последствия, съобщи инж. Даниел Иваничков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!