На 4 години и половина затвор беше осъдена бившата миска Анита Мейзер. Тя отговаря пред съда за смъртта на съпруга си – културиста Николай Димов, и за предложен подкуп на длъжностно лице. 

Варненският окръжен съд я призна за виновна по обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай, за които получи съответно 3 години и половина и 4 години и половина лишаване от свобода.

От двете присъди тя ще изтърпи по-тежката при първоначален общ режим.

„Тази присъда я знаех предварително и предлагам по медиите да разглася най-после да се направи сериозна проверка кой с кого е контактувал. Бащата на нацията г-н Бойко Борисов може би ще обърне внимание този път да разбере наистина как известна личност остава отново в затвора”, каза Анита Мейзер.

„Не можем да го съпоставим с размера на наказанието. Тя ще изтърпи наказанието си скоро, ще излезе от затвора, а Николай Димов никога няма да се върне”, каза Иван Томов, адвокат на близките на Димов.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Мейзер вече веднъж беше осъдена на 3 години затвор в края на миналата година, но впоследствие втората инстанция върна делото заради допуснати процесуални нарушения.