На шумно младежко парти в хостел в София след 23 ч. в събота вечерта е бил и синът на президента Румен Радев. Това каза в Кюстендил здравният министър Костадин Ангелов, отговаряйки на въпрос на журналисти по повод редицата нарушения, установени при проверките за тайни партита през почивните дни в столицата.

Повече информация обаче Ангелов не пожела да даде с думите: "Имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването. Все пак ние не провеждаме разследване. Това е в компетенцията на МВР."

За шумното парти сигнализира собственик на пицария. Пред bTV той разказа, че младежите крещели и вдигали много шум.

bTV отправи в неделя питане към институциите дали в партито е участвал и синът на висш държавник, каквато информация се появи. От МВР не потвърдиха.

„На място са установени 14 лица, 11 от тях - непълнолетни и 3 пълнолетни. За случая веднага е уведомен инспектор от "Детска педагогическа стая" в IV РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му“, обясниха от МВР.

От там съобщиха още, че всички непълнолетни са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РПУ. bTV Новините отправи официално питане към МВР след изказването на здравния министър Костадин Ангелов и очаква отговор.

От прессекретариата на държавния глава коментираха, че синът на Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. 

„Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност. Жалко е, че представители на изпълнителната власт стават съпричастни в тиражирането на неистини и, от друга страна, погазват законовите гаранции за закрила на личността на непълнолетни“, пише още в отговора.