„Ясно е, че замириса на избори и за съжаление започнаха предизборните кампании“, каза здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

Преди дни стана ясно, че премиерът в оставка Бойко Борисов разпуска Националния оперативен щаб. Това предизвика сериозно недоволство сред депутатите в 45-ото Народно събрание, което наложи връщането на щаба поне до съставянето на нов от новия кабинет.

„Вчера отидох в НС с ясна идея, с нормален тон. Залата ми се стори много по-разумна от предишния път. Исках да дам ясен знак, че протягаме ръка“, каза Ангелов.

„Здравеопазването няма цвят, хората са си хора“, допълни той.

„Ако се състави правителство, за нас ще бъде много добре. Ще имаме възможност да си починем, защото никой от нас не е виждал семейството си в последната година“, каза още Костадин Ангелов.

Той допълни, че при липса на консенсус за нов кабинет на ход е президента.

„Решенията трябва да бъдат бързи. Ситуацията е много сериозна“, каза Ангелов.

„Дали ще продължим да даваме брифинги, зависи какви ще бъдат решенията в държавата. Могат да се вземат от НС и от президента. Това, което трябва да правим като лекари и експерти, ние ще си изпълним нашите ангажименти“, допълни Ангелов.

Той добави, че е разговарял с д-р Симидчиев и днес предстои да се срещнат и да разговарят на Комисията по здравеопазване в НС.