47-годишен мъж е задържан за извършване на три телефонни измами в Стара Загора. Събраната от измамника стойност възлиза на над 30 000 лева. 

"Ало" измамите са извършени в рамките на 10 дни. Потърпевшите са на възраст между 73 и 83 години. Всички живеят на територията на община Стара Загора.

Заплахите от страна на извършителя, различни са и методите за предаване на парите. Някои са чрез изхвърляне на сумата през балкона, други са оставени до контейнер, а някои са предавани лично.

Последният случай е от 31 март, когато 73-годишна жена е заплашена с убийство. За да не го направи, извършителят иска сума от над 15 000 лева.

"Действано е по схемата помощ за близък и оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници. Касае се за три престъпления, които поради идентичност на извършителя са извършени в условие на продължаване на престъпление", обясни Таня Димитрова, районен прокурор в Стара Загора.

Повдигнати са две обвинения на мъжа, който е бил нает да извършва куриерска дейност и като шофьор. Той е криминално проявен и е задържан за срок от 72 часа.