ГДБОП влезе на грешен адрес при акция миналата седмица. Потърпевшите  разказват, че са били ритани, бити и им е пускан електрошок, а по случая тече проверка. 

На 5 октомври малко преди 6 ч. сутринта баретите разбиват вратата и нахлуват в апартамента на първия етаж в столичния квартал „Левски – Г“. 

Следите от разбиването с лостове и щанга все още са ясно видими, макар вратата да е нова.

„Много хора, с качулки, с автомати, започват да разбиват вратата, да крещят! На нас ни викаха боклуци, млъкнете, телефоните дайте!“, разказва Десислава Крумова. 

Търсят организирана престъпна група за рекет и наркотици, но откриват младо семейство с бебе. Следва арест. Потърпевшите разказват, че са бити. 

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек. 

Минути по-късно се разбира, че отрядът е на грешен адрес. 

Свалили белезниците от мъжа и съпругата му, а по-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

На брифинг в сряда от ГДБОП обявиха, че тече вътрешна проверка.

От МВР днес завиха, че проверката все още продължава и затова няма да правят нови изявления пред медиите. 

А семейството е решено да търсят правата си. 

Потърпевшите могат да претендират за имуществени и неимуществени вреди.

Парите за вратата на потърпевшото семейство са възстановени от ГДБОП днес, след репортажа ни.

А това не е първия случай с грешка в адреса. 

При акция за наркотици през 2018 г. в Бургас ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиват врати в кооперация в 6 сутринта. Отново по погрешка. Следват извинения и подмяна на вратите, за сметка на МВР. 

През 2010 г. сгрешен се оказва адресът на певеца Красимир Аврамов. Баретите му сложили белезници, накарали го да легне на земята и го покрили с негов рекламен плакат, за да не вижда. 

И отново следва извинение.