„До 8 часа тази сутрин са задържани 252 лица и са образувани 220 бързи и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се извършват действия, установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство за производство на наркотични вещества”

Това обяви по време на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров след започването на акция „Бяло“.

За първите 24 часа от започването на специализираната акция „Бяло“ в Добрич са задържани 13 души. Сред тях и 59-годишен мъж. Униформените стигат до него след  като получават оперативна информация.

„През 1988 година – 1989 година същият е осъждан за хулиганство, за измами и кражби“, обясни окръжният прокурор Радослав Бухчев.

„След като посочиха къщата, от която се продава, след кратка засада колегите влязоха на адреса. Установихме веществата, парите и ги задържахме“, допълни, Цветан Пировски, директор на ОДМВР-Добрич.

В дома му е открита сериозна сума пари.

 „15 пакета бяло прахообразно вещество – амфетамин, марихуана, както сумата от 30 хил. евро“, уточни говорителят на районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев. 

През изминалото денонощие в Пловдив униформените откриват голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. В Несебър в дома на мъж, за когото има подозрение, че се занимава с наркоразпространение, също е открита марихуана, както и два пистолета. Същият наркотик, както и екстази, са открити и в Бургас.

 При арести във Варна са задържани трима мъже и една жена. При претърсване на един от адресите са открити както марихуана и метамфетамин, така и 4 пистолета, боеприпаси и пари.