„Миналата седмица проведохме среща с адвокатите на двете семейства с разменените бебета. На нея беше предложено съдействието на болница „Шейново“. Предложихме да осигурим лечебна помощ при необходимост. Вратите на болницата бяха отворени и за двете семейства, и за техните адвокати, ако желаят, да извършат новата размяна там. Решението да не го направят, предполагам, че е и на двете семейства, и на техните адвокати.“

Това коментира пред bTV Вили Костадинова, адвокатът на болница „Шейново“.

„На срещата, за която споменах, неформално беше заявено желание за обезщетение от адвокатите на двете семейства за неимуществени щети. Ръководството на болницата е подало това искане към Столична община, която е неин принципал. Компетентност на общината е да вземе решение дали би желала да сключи извънсъдебно споразумение. Ако не се постигне единомислие по този въпрос, може да бъде предявена съдебна претенция. Не е разумно да се поставят срокове. Претенциите трябва да се изразят в писмен вид“, посочи Вили Костадинова.

Тя допълни, че определянето на обезщетението ще бъде прецедент, защото такъв случай до момента не е имало. „Съдът определя обезщетението по справедливост“, посочи още адвокатът.