Лидерът на ДОСТ Лютви Местан даде първото си интервю след катастрофата, при който загина 6-месечно бебе, в предаването „Тази сутрин”. Той обясни, че изпитва дълбоко страдание за починалото дете, но отказва да поеме вина за тежката катастрофа край Маказа. 

Местан обяви, че е спрял на знак „Стоп” при излизане на главния път, а колата срещу него го връхлетяла с много висока скорост.

Лидерът на ДОСТ посочи, че е ударен челно, а шофьорът на другия автомобил е навлязъл в насрещното платно. Той квалифицира другия водач като „откровен камикадзе”

„Виждам го в последния момент вече, вместо да продължи по осигуреното му дясно платно, той навлиза  в моето, инстинктивно забих спирачки, след което последва един жесток удар. Аз няма да поема чужда вина или чужда грях за тази трагична смърт”, заяви Местан.

На тези обвинения отговори адвокатът на семейството, чието бебе загина в катастрофата – Николай Димитров. Той напомни, че инцидентът става на път с предимство, а Лютви Местан не е имал такова.

„Не може ти да излизаш на път с предимство без да си се уверил, че други участници, са на пътя с предимство и са в посока, в която би могло да стане сблъсък. Без значение в лява и дясна страна на автомобила, челно или фронтално”, коментира адвокат Димитров.