8 нови камери ще следят за превишена скорост в София. Те ще бъдат поставени на места, избрани според базата данни от таблата за засичане на скоростта на Столичната община.

Устройствата ще бъдат монтирани основно на големи булеварди – Околовръстния път, Южната дъга, булевардите „България“ и „Сливница“.  

Рекордни скоростни нарушения камерите на общината са засекли на Околовръстния път. В рамките на месец са заснети над 10 автомобила с превишена скорост до 240 км/ч.

Столичната полиция също е заснела част от най-високите нарушения тук – с близо 250 км/ч при ограничение 80 км/ч. 

Бул. „Черни връх“ е друг от критичните участъци в София.  На едно от кръстовищата две млади жени загубиха живота си, пометени от автомобила на Георги Семерджиев.

В този район таблата на общината всеки ден засичат десетки нарушения. Затова ще бъде поставена камера.

Правим проверка колко нарушители ще видим. Почти на всяко преминаване таблото свети в червено и призовава – да се намали скоростта. Редовно се шофира със скорост между 60 и 70 км/ч при ограничение – 50 км/ч. 

От Столичната община уточниха, че до 2 месеца се очаква да бъдат поставени първите 2 камери.

Вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че са обявени и 4 обществени поръчки за купуването на камери. Стоянов допълни, че събираемостта на глобите от нарушения на пътя е нараснала с 40% спрямо миналата година.

Кога ще заработят и как ще помагат новите камери вижте във видеото.