Извършена е обработка срещу заледяване в София. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини. Това съобщиха от Столична община.

Обработени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите "Витоша", "Панчарево", "Овча купел", "Красна поляна", частично в "Красно село" и "Банкя".

Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

„За Витоша се обработват и двата пътя. Към момента Бояна – Златните мостове е отворен за движение, а Драгалевци – Алеко не е отворен и се обработва. Новата снежна покривка там е 25 см“, заяви инж. Николай Кючуков.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня. 

В страната

Над 360 машини са обработвали републиканските пътища през изминалата нощ. И сега продължава обработването на настилките срещу заледяване.

Всички първокласни пътища и магистрали са почистени и проходими при зимни условия.

Пътищата в област Смолян също са проходими при зимни условия, няма затворени направления.. По високите части снегът достига от 5 до 15 см.