След мащабния протест вчера в Триъгълника на властта, недоволните от управляващите и обвинител № 1 днес отново блокираха движението в района на МС за кратко.

По-късно протестиращите се отправиха към обществената телевизия след традиционното си шествие, където причакаха социалният министър след участие в предаване.

Те успяха да пресрещнат Деница Сачева при излизането й от страничния вход на телевизията. Протестиращите я освиркаха, като тя им отговори, че всеки има право да протестира, но на този етап правителството не смята да подава оставка.

Социалният министър беше ескортиран от полицията, а протестът отново се премести на "Орлов мост". 

На сградата на бившия Партиен дом отново се прожектираха изказвания на Борисов. 

Снимка: bTV

65 ден на недоволство в София протече без напрежение. Исканията на протестиращите са непроменени – оставка на кабинета на Борисов и на главния прокурор, предсрочни избори и служебно правителство.

Над 65 хиляди души са присъствали на вчерашния протест. Това показват камерите и снимките от google earth и изчисленията на “Отровното трио”.

Следващата седмица ще бъде обявен нов голям протест.

Организаторите ще заведат и иск в съда срещу Цвета Караянчева по повод думите ѝ днес в предаването “Лице в лице”, че Божков финансира протестите и “Отровното трио”.

Образувано е и досъдебно производство по случая с намерените вчера, ножове, прътове и бутилки с течност в храстите в градската градина в центъра на столицата.