В Слънчев бряг властите обявиха, че правят първа проверка за злоупотреба с цените на плажните услуги по Черноморието.

Туристка се оплака в социалните мрежи, че е платила вчера 64 лева за 2 комплекта "чадър и шезлонг". Случката се е развила пред хотел, който е разположен директно на пясъчната ивица. Министерството на туризма разпореди проверка.

Снимка: btvnovinite.bg

Плажът е Южният в курорта. С приятели Гергана наема 2 чадъра с 4 шезлонга и плаща 64 лева. Публикацията й буквално взриви социалните мрежи, но по-късно беше изтрита. А тя отказа интервю. Служителят, който я таксувал, обясни, че е объркал папките.    

Снимка: btvnovinite.bg

"Папката беше, ценоразписите от миналата година явно или по-миналата, не знам и аз по това работя", казва Ибрахим Мехмед - разпоредител на плажа, който казва, че  "тази година при нас комплект чадър - два шезлонга и чадър са 12 лв".

Снимка: btvnovinite.bg

Управителят  на комплекса Даниела Конярова поднася своите извинения на туристката и я приканва да се свърже с администрацията на курорта за възстановяване на сумата "или да заповяда да ползва услугите".

Снимка: btvnovinite.bg

Тази събота бил първият ден с чадъри на плажа, а въпросната туристка и нейните придружители били единствените посетители по информацията на курорта.

Пространството пред хотела се води ВИП и обикновено е запазено за гостите му, които имат право на безплатен чадър и шезлонги. 

Снимка: btvnovinite.bg

Дали тази част от ивицата, която се управлява от хотела има различни цени служителят на Южен плаж в Слънчев бряг Дечко Георгиев не знае.

Снимка: btvnovinite.bg

От Министерството на туризма обясниха, че това лято ВИП зони на плажовете не може да има. И че ако за пластмасов шезлонг и чадър тук се плаща по 4 лв., толкова трябва да е цената и на по-луксозните плажни принадлежности.