600 евро от нелегален мигрант взели организаторите на канала за трафик на хора, който беше разбит при акция на автомагистрала "Тракия". 

По информация на bTV тартор на бандата е жена, а основни участници в нея са бивша барета и бивш полицай. Те са организирали канал за транспортиране на нелегално пребиваващи в страната арабски граждани.

Шестима бежанци и седем организатори на трафика бяха задържани при спецакцията. Трафикантите използвали четири автомобила.

Събота вечерта  на магистрала "Тракия" край Пловдив  полицейски патрул вдига "стоп-палка" на луксозен автомобил, който прави опит да избегне проверката. Зад волана е  бивш служител на специалните части на МВР.

"Водачът, който управляваше този автомобил, в който се намираха и двама от задържаните арабски граждани, при неговото спиране на магистралата, същият използва и светлинния, и звуковия сигнал – като най-вероятно очакваше, че ще бъде пропуснат."

Полицаите спират общо три автомобила. В тях откриват петима нелегално пребиваващи у нас арабски граждани.

В четвърти автомобил на изхода на Пловдив е задържана бизнес-дама от Хасково, която е заподозряна за организиране на престъпната група. Арабските граждани са преминали границата нелегално.

По техните показания те са платили между 500 и 1000 евро за извършване на тази дейност.

Колите с нелегални мигранти били придружавани и от "автомобил-разузнавач", който се движел 10 минути преди основната група, за да следи дали на магистралата има полицейски постове.