47-ми ден на гражданско недоволство у нас. Протестите с искане за оставката на правителството и главния прокурор продължават. Протестиращите традиционно се събраха в Триъгълника на властта.

Малко след 21:00 ч. шествието тръгна към "Орлов мост".

Снимка: Ладислав Цветков

От „Отровното трио“ отправиха въпрос към прокуратурата и Министерския съвет дали главният прокурор Иван Гешев живее ли в държавната резиденция „Бояна“ и имало ли е привилегии за други.

Преди обед напрежението пред Софийския университет ескалира. Трима мъже направиха опит да премахнат палатковия лагер пред Ректората. Стигна се до пререкания и поява на полицията.

Малко след 09:00 ч. Георги Флоров, който се определя като контрапротестиращ, снима клип как той и още двама мъже развалят палатковия лагер пред Ректората.

В една от палатките по това време е Анна-Мария.

„Моето възнаграждение беше един много невъзпитан господин, който ме ритна. И провлече палатката, мислейки си, че няма хора“, разказва тя.

Снимка: Ладислав Цветков

По-късно през деня двама от участниците във видеото поканиха медиите на брифинг. Заявиха като мотив за действията си да се освободи движението. На брифинга се стигна до спор между протестиращи и контрапротестиращи.

Стигна се до викане на полиция заради размяна на реплики. Малко след това двамата мъже от видеото отидоха в Пето районно за снемане на показания. От лагера на „Орлов мост“ определиха действията като провокация.

Снимка: Ладислав Цветков

Пред сградата на областната управа на София пък демонстранти, сред които и сдружение БОЕЦ, поднесоха цветя и поискаха диалог с областния управител Илиан Тодоров. Поводът - публикацията му за конфликта на бул. „Ситняково“, в която нарича недоволните „изроди“ и „развилняла се алкохолизирана тълпа“.

Снимка: Ладислав Цветков

Илиан Тодоров не излезе при недоволните и диалог нямаше.

Заради случилото се пред Ректората, протестиращите занесоха в Триъгълника на властта бухалки със сравнението, че те най-добре отразяват управлението на премиера Бойко Борисов.

Протестиращите обявиха, че в четвъртък ще има "изненада" в Пловдив, без да уточняват каква ще бъде тя.