39-ти ден на протести. Снощи дъждът не попречи на протестиращите да се съберат пред сградата на Министерския съвет.

В палатковия лагер протестиращите се събуждат и пият кафе. Въпреки дъжда блокадите на „Орлов мост“, на пл. „Независимост“ и Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ остават.

Протестиращите са категорични, че ще останат в палатковите лагери, докато не се изпълнят техните искания.

Снимка: btvnovinite.bg

Спокойно и без напрежение премина 38-мия ден на антиправителствени протести. който по традиция започна в „Триъгълника на властта“.

Недоволството приключи по-рано от обичайното заради проливния дъжд, който се изсипа вечерта в столицата.

Още в началото на 38-мия ден на недоволство възникна напрежение след като гражданка изрази недоволството си от блокадите и обяви протестиращите за платени. Протестиращите й отговориха, като я изгониха от площад „Независимост“.

Последва изявление на организаторите, които заявиха, че с речта за свикване на Велико народно събрание премиерът печели време. Протестът продължи с обичайното шествие до палатките на Софийския университет и до „Орлов мост“.

Там беше отслужена молитва по случай празника Успение Богородично от отец Дионисий.

„Във връзка с празника да се помолим на божията майка делото на хората на „Орлов мост“ да се увенчае с успех“, каза архимандрит Дионисий.

Протестиращите обсъждаха дали да блокират кръстовището пред румънското посолство за трети пореден ден, но проливният дъжд ги принуди да се скрият под палатките и шатрите.

Около 22:30 ч. недоволните се разотидоха, а останалите останаха в палатките. 

Дъждовна нощ са изкарали и майките от "Системата ни убива" в палатковия лагер в "Триъгълника на властта". Разказват, че са нощували навън и са се подслонили на тентите, защото палатките са се намокрили. Личната им мотивация и залогът да бъдат там обаче са "бъдещето" и те ще останат, докато не изпълнят техните искания.