Най-значителна е снежната покривка в София. Това сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология. Тя е около 20 сантиметра.

В Благоевград към 11 часа са измерени 18 сантиметра, а в Кюстендил и Кърджали - по 11 сантиметра. Снежната покривка в Карнобат вече е 9 сантиметра, а в Бургас - 6.

В София тази нощ поради непрекъснатия снеговалеж са направени няколко обработки със смеси срещу заледяване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, стръмни пътни участъци, мостови съоръжения, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“. На терен работят 130 снегопочистващи машини.

Продължават обработките по основни и някои вътрешно-квартални улици. Започна почистване и на подходите към пешеходните подлези, метростанции и спирки на градския транспорт.

От 11 ч. бе възстановено движението по планинския път „Бояна" – Златните мостове в природен парк "Витоша". В планината снеговалежите са по-обилни и снежната покривка е около 40 см. Извършва се само избутване на снежна маса и опесъчаване.    

До полунощ важи жълт код за снеговалежи в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Оранжев код за още по-значителни валежи от сняг и дъжд е обявен в района на Родопите и Югоизточна България.