Светкавична присъда за измамника, който задигна половината от пенсията на 85-годишния пенсионер Йордан Бонев.

Александър Митев, който беше идентифициран като измамника, ограбил пенсионера по схемата „фалшив банков служител”, влиза в затвора за две години, реши Софийският районен съд.

За случая с измамата ви разказахме във вторник. Историята трогна зрителите на bTV.

Ден след излъчването на репортажа беше задържан и извършителят на престъплението – 58-годишният Александър Митев, а десетки зрители предложиха помощ на обрания човек.

На третия ден съдия Николай Урумов от Софийския районен съд осъди измамника по бързото производство на 2 години затвор.

Александър Митев има дебело криминално досие за подобни деяния, както и седем присъди за измама и една за грабеж. Лежал в затвора за всичките си присъди.

Арестуван е след излъчването на репортажа в bTV Новините. Направил е самопризнания и е върнал парите, с които е измамил възрастния мъж.

Сключил е споразумение с прокуратурата. Съдия Николай Урумов обаче прецени, че година и половина затвор са малко за него и увеличи наказанието на 2 години.

Законът предвижда до 10 години затвор за това престъпление, но при самопризнания и споразумение, присъдата намалява драстично.

Процесът обаче приключва бързо с влязла в сила присъда, която не подлежи на обжалване.

Щастлива развръзка и справедливост – благодарение на съпричастността на хората и на адекватното и бързо съдебно решение.

Снимка: bTV

Преди дни 85-годишният пенсионер Йордан Бонев остана без половината си пенсия заради схемата „грешка на касиерката” – мним служител на пощата го настигнал и му заявил, че е станала грешка при изплащането на парите, при което му взел 240 лв.

Десетки зрители изразиха съпричастността си към възрастния измамен мъж, след излъчването на репортажа ни. Самият Бонев призна, че известно време е крил за престъплението от срам, че е допуснал то да му се случи.