16-годишно момче се удави в Слънчев бряг. Инцидентът е станал на Централния плаж в курорта, между 10 ч. и 11 ч.

Младежът е ученик от Кнежа. Бил е в курорта заедно с група деца за участие в международен фолклорен фестивал.

Момчето е влязло да се къпе днес преди обед, без да уведоми ръководителите на групата. Морето по това време е било спокойно, а плажът е бил пълен с хора.

След като го изваждат, в продължение на час спасителите се опитват да го върнат към живота, но неуспешно. След това дошла линейка и го откарала.

Според спасителите, две са версиите за случилото се – едната е, че момчето е припаднало, другата е, че е прекалило с храната. 

„За мен проблемът е в момчето, защото много храна излезе при рехабилитацията. При това тихо море и при тази видимост, просто нещо му се е случило, понеже там сигнализираха встрани. Направихме всичко възможно в продължение на един час за възстановяване. Дойде бърза помощ и го взеха”, разказа спасител.

Децата от фолклорния състав, от който беше част и удавилият се младеж, вече са напуснали почивната станция на Министерския съвет, където са били настанени.

Това е вторият инцидент с деца, участвали в Международния фолклорен фестивал в Слънчев бряг. Само преди два дни автобус, пълен с ученици от Крумовград, които са се връщали от фестивала, се запали на АМ „Тракия”. За късмет инцидентът се размина без жертви.