16-годишният Данаил Григоров от София започва борба с коварно заболяване – рак на костите. За лечението са необходими 300 000 паунда. Сумата е непосилна за семейството му.

Всичко започва тази есен с леки болки в дясната ръка.

„Тогава се търпеше и си мислех, че е може би нещо подуто, настинал съм. Обаче по-късно болката си продължаваше, ставаше по-силна, затова отидохме при лекари, които всъщност ми казаха, че имам тумор. Доста страшно е. Няма как да се обясни по друг начин. Това е потенциал може би да умреш, не знам“, споделя Дани.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента Дани е в болница в Лондон с баща си. „Призивът ми е, сега като се дава гласност, който не е разбрал, който с каквото може да помогне. Всъщност нали, когато много хора се обединят не е нужно много от всеки. Нужно е по малко“, казва бащата Калин Григоров. 

Майката на Дани Мая Григорова остава в София, но се моли всеки час, всяка минута – детето ѝ да оздравее и да се върне при нея: „Моля Бог да е съпричастен с всички нас… да може моето дете, което е само на 16 години да може да изживее своите неосъществими любови и своите неосъществени мечти. Искрено вярвам в това“.

Снимка: btvnovinite.bg

А Дани има само едно желание за Коледа – да оздравее. Благодари на всички, които вече са му подали ръка. 

Ако искате и имате възможност да помогнете, сметката на Дани е:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG22BUIN95611000727579

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Данаил Григоров