100 000 лева за ремонт на мемориал на Христо Ботев в Калофер са платени за несвършена работа. Това е една трета от парите, дадени от държавата. Агенцията за финансова инспекция е установила нарушенията.

Почти две години откакто е извършен ремонт, състоянието на мемориала е абсолтно същото. Подстъпът към паметника на Христо Ботев продължава да е опасен, а фугите са отворени. Наскоро в една от тях  попада кракът на дете.

Снимка: btvnovinite.bg

За два месеца тук бяха ремонтирани разместените стълби, фугите, осветлението и водното огледало. Правителството отпусна смешно пари.

Състоянието на мемориала две години по-късно е окаяно.

Стълбите според мен въобще не са отремонтирани, посочва Румен Стоянов, бивш кмет на Калофер.

Липсва ремонт на определени места. Въпреки това са изплатени над 100 000 лева –това е констатацията от доклада на държавната финансова инсоекция. Само за ремонта на фугите и плочките неправомерно са дадени 20 000 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Купени са и скъпи лампи, а паметникът на Христо Ботев продължава да не е осветен.

С отпуснатите пари се разпорежда кметът на община Карлово. Според него отговорността за  ремонта е на строителя и фирмата по контрола.

Хората от Калофер са притеснени от състоянието на комплекса.

От  Финансовата инспекция обясняват, че е съставен акт за надчет на служител от общината, извършвал контрола и на фирмата за изпълнител. Според фирмата всичко е направено без отклонения.
 
Местните хора настояват за две неща-виновните  за некачествения ремонт да бъдат наказани, а скоро тук да има истински ремонт.