Пореден ремонт на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“. По-малко от година след края на реконструкцията, дефекти вече има, а утре затварят отсечка за подмяна на новите плочки.

Снимка: btvnovinite.bg


Освен счупени плочки, има недостатъчно фугиране и скъсани гумени уплътнения. Заради дефектите утре започва ремонт в отсечката с улица „Шишман“. Според минувачите такава нужда ще се появи отново.

От Столична община поясниха, че дефектите ще бъдат за сметка на изпълнителя. Допълниха, че няма да има промяна в разписанието на трамваите.  

Снимка: btvnovinite.bg


От фирмата реагираха писмено: „След извършен обход от компетентните органи, компанията ще премахне установените нередности за своя сметка. Отстраняването на нарушената настилка ще бъде извършено до 10 март 2020 г.“, отговориха от „Джи Пи Груп“.

От утре започва ремонтът и на булевард „Искърско Шосе“, който вероятно ще затрудни трафика в района за около месец. Там ще бъдат подменени тротоарната и асфалтовата настилка, както и осветлението.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще има промяна в разписанието на градския транспорт – линии 88, 604, 10 и 14. Ще се разкрият нови спирки на улица „Тирана“ и „Димитър Списаревки“. Ремонтът ще продължи 35 дни.