Столицата ще разполага бюджет от 1 милиард и половина догодина. Общината предвижда да харчи пари за ремонт на ключови улици и булеварди.

Тунелът на НДК е едно от местата, където се планира да текат ремонти следващата година. Състоянието му в момента не е добро – падащи огради, течове на много места, стърчащи кабели. Очевидно има спешна нужда от обновяване.

През следващата година общината планира да задели над 51 милиона лева за ремонт на ключови булеварди и улици на различни места в столицата.

Снимка: bTV

Те ще стигнат за обновяването на 15 обекта.

Сред другите обекти, заложени в програмата на общината за ремонт догодина, е булевард „Скобелев”. Общината търси възможност как да отдалечи трамваите от сградите.

Ремонти се очакват и по булевардите „Тодор Каблешков” и „Президент Линкълн”, по „Житница” и „Кукуш”. Тапи могат да се очакват и със старта на нов ремонт на бул.„България” – този път в участъка от НДК до бул.„Иван Гешов”.

Снимка: bTV

Сред поредицата скандали с некачествено изпълнение тази година общината обещава по-строг контрол догодина. „Прекратявала съм договори както с изпълнители така и с надзорни фирми, ще продължим да го правим!”, закани се кметът Йорданка Фандъкова.

За сега местната власт не може да се ангажира кога ще свърши емблематичния ремонт на „Графа”.

Снимка: bTV

От догодина ни очаква скок на данъците за старите автомобили в града. За 25-годишен автомобил с малка мощност налогът скача от 23 на 32 лева.

А за някои 20-годишни коли с малко по-голяма кубатура на двигателя налогът от 9 става 32 лева.

Догодина местната власт не планира вдигане на данък „Сгради” и такса „Смет”.