Община Петрич обяви обществена поръчка за ремонт на сграда, която не съществува.

Сумата, която е отпусната за реконструкцията на сградата, е близо 1,5 млн. лв., по трансграничен проект с Гърция.

Снимка: btvnovinite.bg


Преди време в bTV Новините ви показахме как в Петрич беше обявена поръчка за ремонт на вече отремонтиран покрив. Сега пък се ремонтира сграда – стара постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей.

Проверка на място показва, че сграда няма. Местни хора обясниха, че постройка е имало, но тя е бутната преди години.

Снимка: btvnovinite.bg

 
От общината заявиха, че проектът е за реконструкция, а не за ново строителство. В процес на подготовка на документите се оказало, че има само една стена, около която трябва да се надгражда. Но и тя паднала.
 
Според архитекти, обществената поръчка е компрометирана.

Снимка: btvnovinite.bg


„Тук става въпрос за доста повече, по-голям брой стени, ос от 1 до 9. В техническото задание мисля, че говорят само за една стена, а става въпрос за няколко. За мен това е един нов обект. Тук нямаме съществуващ обект към този момент, което според мен, общината би следвало да е по-запозната от мен, все пак там има много специалисти”, заяви архитект Даниела Караиванова.

Снимка: btvnovinite.bg

 
Изпълнител вече е избран, а той е подписал, че се е запознал с обекта, който трябва да ремонтира. Обект всъщност няма, а причините за падането на единствената уж останала стена са много, твърдят от общината.

Снимка: btvnovinite.bg

 
Поръчката за ремонт на ремонтирания покрив беше прекратена, а какво ще се случи с тази – предстои да разберем.