Идването на Димитър Рангелов в Енерги (Котбус) остава една от най-осъжданите теми от фенове на отбора и местните медии. Всички са много развълнувани и залагат големи надежди на българина. Треньорът Клаус-Дитер Волиц заяви на пресконференция, че никой не поставя под съмнение класата на футболиста.

"Всеки един човек в клуба е щастлив от трансфера на Димитър при нас и всички ние много се вълнуваме. Надяваме се, че той е правилният човек, а освен това и обстановката му е позната. Все пак идва от шампиона на Германия, така че класата му не буди никакво съмнение”, коментира треньорът на Енерги (Котбус) Клаус-Дитер Волиц.

Енерги стартира първенството във Втора Бундеслига с един от своите класически мачове - регионално дерби на Източна Германия с Динамо (Дрезден), който точно се завърна от трета лига.

Другата водеща тема в Енерги днес, 14 юли, беше представянето на новия генерален спонсор на клуба. Това е туристическата агенция Tropical Islands, като бяха показани и новите фланелки с логото на компанията.