Отлично представяне записа отборът ни по Булкемпо, с играещ треньор Велин Хаджолов, на деветото световно първенство по Кемпо, което се проведе от 26 до 29 април в Анталия.

Седемте ни бойци (3 деца и 4-ма състезатели, над 18г.) завоюваха общо 6 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала, с което се наредиха на първо място в отборното класиране по държави в традиционните дисциплини. В шампионата участваха над 300 бойци от 40 държави, които се състезаваха в традиционни и файтинг дисциплини.

Най-малките ни състезатели 10-годишните Сара Иванович и Алипи Алипиев взривиха залата с представянето си в дисциплината "Комбат-Самоотбрана" до 16 години, като демонстрираха изкючителна техническа прецизност, реалност и висок боен дух.

В най-тежката група на мастерите, Велин Хаджолов отново показа класа и за пореден път остана напобеден. Така той записа шестата си световна титла. В микс-комбат дисициплината Анна Априлова и Николай Киров победиха с видимо техническо и силово превъзходство досегашните фаворити от Румъния.

В надпреварата във Фул-кемпо (Фул-контакт) 10-годишият Алипи Алипиев успя да достигне до финалите и да пребори представителите на Русия и Румъния, с което спечели златния медал, демонстрирайки твърдост и безкомпромисност на българския стил на игра.

С най-голям интерес протекоха срещите в дисциплината "Нок-даун". Там нашата представителка Анна Априлова демонстрира отлична физическа подготовка, издръжливост и техническо майсторство и спечели златния медал в най-натоварената категория при жените до 55 кг.

Независимо от очакванията за обрат в дисциплината Форма (Ката) сред майсторите Велин Хаджолов и този път успя да пребори на финалите представителите на Америка Роберт Зинг и най-титулувания шампион на Унгария Ловац Габор, с което запази световната титла за България и в тази дисциплина.

За отличното си представяне българският тим получи лични поздравления от Бени "The Jet" Уркидес, почитен гост на световния шампионат. Наградите на нашите бойци бяха връчени лично от холивудската звезда Джеф Спийкман (Перфектно оръжие), който познава българския стил Булкемпо от 2005 година от изявата ни в Париж-Берси. От 2008 година той е в приятелски отношения с Велин Хаджолов, давайки му заслужено прозвището - "The strong man".