Успешното представяне на българските състезатели продължи и във втория ден на световното първенство по самбо в Санкт Петербург.

На тепиха излязоха Магдалена Върбанова, трикратната ни световна шампионка Мария Оряшкова, Даниел Дичев, Борис Величков, Веселин Иванов и Мартин Маринков.

Оряшкова и Върбанова стигнаха финал в спортното самбо в категориите съответно до 80 кг и до 52 кг.

Магдалена Върбанова загуби спора за златото с болезнен захват - ключ на крака от Анна Харитонова. Така тя заслужи сребърното отличие.

Мария Оряшкова, която има по три световни титли при жените и при девойките, пък отстъпи на украинката Марина Прищчепа, която стъпи на световния връх за трети път.

В залата в Санкт Петербург Оряшкова бе наградена от министъра на физическото възпитание и спорта проф. Мариана Георгиева и от Румен Стоилов, вицепрезидент на световната федерация по самбо.

При мъжете пък завоювахме три бронзови отличия. В спортното самбо Даниел Дичев се нареди трети в кат до 100 кг след 4 победи и една загуба на тепиха.

При бойното самбо пък Веселин Иванов и Мартин Маринков също спечелиха медал в кат. 62 и +100 кг.

Така единствено Борис Величков остана без отличие.
До момента равносметката за България от Световното в Санкт Петербург е един златен медал, спечелен от Марко Косев, три сребърни и четири бронзови.