Кубрат Пулев бе обявен за Мъж на годината за 2013-а. Кобрата прославя България още през 2008-а, когато става европейски шампион по бокс за аматьори. Следват и първите стъпки в професионалния бокс, а с тях и успех след успех.

„Като професионалист, но и като аматьор, беше доста тежко. Минал съм през доста периоди, които са били много трудни. Не сме взимали нито пари, нито заплати. Просто съм тренирал и съм вярвал, че един ден ще успея”, споделя Кобрата пред bTV.

Не закъсняват и признанията – титла на Европейския боксов съюз и Спортист на годината на Българиа за 2012 година, Родолюбец на годината за 2013-а, а сега и Мъж на годината.

„Едно уважение, една почит от хората, едно признание. Това е поредното признание, за което съм благодарен и се радван. Вече си мечтая за Световната титла, мечтая си България да една от най-развитите страни в света”, каза още Пулев.

Мъж на годината се провежда за 6-а поредна година. За 2013-а след Кубрат Пулев останаха съответно тенисистът Григор Димитров и Патриарх Неофит.