Изключително интересни и интригуващи срещи представи на феновете си поредния 23-ти турнир от бойната елитна верига „Максфайт“. Сблъсъците във формат ММА се разиграха под открито небе в амфитеатър „Арена“ в Свети Влас, където и тази година се събраха хиляди привърженици на този спорт.

Легендата Христо Стоичков тази година не успя да присъства лично на турнира заради ангажиментите си в Ростов на Дон, но изпрати послание, което водещият Калоян Христов прочете пред феновете. Камата поздрави организаторите, своите приятели и зрителите с думите „Не съм ви забравил, аз съм с вас!“

Многократният олимпийски и световен шампион Армен Назарян пък отправи пожелание за сайта на Българската ММА федерация и на своя език към всички фенове на ММА и тези които направиха възможно развитието на смесените бойни изкуства у нас.

Доволни от организацията и професионалзма на бойците останаха и президентът на БФММА и „Максфайт“ Г-н Любен Джубрилов и домакините от луксозното пристанище Марина Диневи - бизнесмените Динко и Йордан Диневи. Сред публиката в амфитеатър „Арена“, удобно място бе заел и зам. кмета на Община Бургас Костадин Марков, в компанията на представители от местната власт.

Подбраните 9 срещи на професионалния ринг се проведоха в 3 рунда по 5 минути. Още в първия мач публиката не спести аплодисментите си към Марчо Гарнизов, който победи съперника си Йоан Стоянов в категория до 60 кг.

Интересен двубой спретнаха практукавищия лекар по инфекциозни болести д-р Павел Тиманов и 19-годишния боец от Дупница Даниел Стоичков. Въпреки хитрите ходове на Тиманов, младият 77-килограмов боец се наложи с ключ армбар.

Седма победа в кариерата си записа поморийският 65-килограмов състезател Сотир Кичуков, който този път приложи ключ триъгълник на Георги Славов. Интригата от аматьорското състезание продължи и на професионалния ринг между други двама съперници – хасковлията Александър Петков и пловдивския боец Петко Влахов. Победа с технически нокаут записа Влахов.

Изключително зрелище с висок адреналин предложиха останалите пет мача от гала вечерта „Максфайт 23“. Полякът Михал Шулински се оказа опитен и труден съперник за българския до сега непобеден боец Деян Топалски. Мачът завърши с технически нокаут в полза на Топалски, който до момента е със 7 победи в ММА.

За щастие и на представителите в публиката на Българската федерация по борба победа записа и Георги Стоянов. Внукът на първия български олимпийски шампион – бореца Никола Станчев, се възползва от първата грешка на Веселин Иванов и го победи с ключ гилотина. Към мениджърите на 70-килограмовия Георги Стоянов вече има предложения за участие на международен ринг. До момента наследникът на легендата в борбата няма загуба на професионалния ММА ринг.

В друг сблъсък в категория до 93 кг, победа с нокаут записа столичния самбист Никола Дипчиков над пловдивския майстор Георги Тодорчев. Това бе втора поредна загуба за Тодорчев.

Двукратния европейски и световен шампион в бойното самбо Росен Димитров успя да победи във втори рунд 77-килограмовия русенски състезател Николай Алексиев. В този оспорван мач учителят по брейк на практика записа загуба и от двамата братя Димитрови, след като в предишен турнир загуби и от Румен Димитров.

С типичния си мълниеносен замах и непредвидимо поведение на ринга, любимецът на целия крайморски регион Атанас Джамбазов победи двукратния шампион по граплинг на Сърбия Драган Нешич. Джамбазов приложи ключ гилотина още в първите минути на първи рунд.

Състезанието традиционно приключи с красива заря в небето над Свети Влас.