Кубрат Пулев заяви, че не знае в момента да се водят преговори за мача му с Владимир Кличко за световната титла, който трябва да се състои до края на годината. Кобрата обаче разкри, че това може да се случва и без неговото знание, а само по инициатива на мениджърите.

"Не знам за преговори с Владимир Кличко, но много е възможно те да се водят зад гърба ми. Изобщо не изключвам такъв вариант, нито от страна на щаба на украинеца, нито от моите мениджъри в "Зауерланд". Защото все пак тези хора си планират ангажиментите отдалеч. Все пак, аз ще имам последната дума и от мен зависи дали да променя нещо или не", заяви Кобрата пред в. "Труд".

Само преди ден сайтът boxingnews24.com обяви, че мачът между Пулев и Кличко е сигурен и планиран за септември или октомври. Стига обаче и двамата да спечелят следващите си мачове.

В момента Кубрат тренира в Германия. Засега набляга на физическа подготовка, а за спаринг партньор вероятно ще ползва брат си Тервел.

"Така ще си помогнем един на друг - каза Пулев. - След две седмици идва турнирът "Странджа", а брат ми няма сериозни спаринг-партньори, аз също се нуждая полека лека да влеза във форма."

Пулев разкри, че съперникът му за 5 април ще бъде обявен след около 2 седмици. В момента вървят преговори.