Президентът на Цървена звезда Владан Лукич се опитва да използва посещението си в България за 85-годишния юбилей на Локомотив (Пловдив), за да задвижи учредяването на Балканска лига и Балканско клубна асоциация.

Турнирът, за чието създаване вече дълги години се говори, все още остава само в сферата на проектите и мечтите. Сега обаче босът на Звезда изглежда сериозно се е заел със задачата. Сръбските медии информират, че Лукич вече се е срещнал ръководителите на няколко от водещите клубове в страната, като конкретно се споменават ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Идеята е да бъдат включени водещите клубове от Сърбия, България, Румъния, Гърция и Турция.

В началната си фаза проектът предвижда сътрудничество между клубовете, размяна на опит, изиграване на приятелски мачове и в по-късен етап всичко това да прерасне в организирана лига.

От ЦСКА явно са приели много радушно идеята и дори са предложили да организират подобна проява.

"В събота вечерях с президентите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. Говорихме за започване на инициатива за учредяване на Балканска клубна асоциация между най-силните клубове от Сърбия, България, Румъния, Гърция и Турция. Идеята е за изиграване на приятелски срещи, споделяне на опит и подпомагане между клубовете. Президентът на ЦСКА (не се уточнява кой - Димитър Борисов или Иво Иванов) предложи срещата на най-силните клубове да се състои в София още през ноември. От ЦСКА се заемат да изпратят поканите към клубовете. Ще бъда наистина щастлив ако Цървена звезда участва и успее да допринесе за създаването на подобна асоциация", обяви Владан Лукич.

След приятелския мач между Локо (Пд) и Цървена звезда, президентът на "черно-белите" Константин Динев също потвърди, че са водени разговори за подобна инициатива.