България попадна в една група с отборите на Чехия, Швеция и Италия в Елитния квалификационен кръг за Европейското първенство за юноши до 19 години. Първенството в тази възраст ще се проведе от 19 до 31 юни 2014 година в Унгария, а квалификациите ще се проведат през пролетта на следващата година.

Нашите момчета са в група 2, като домакинът и точните дати ще бъдат определени допълнително. Тъй като България беше домакин на квалификации в първия кръг, няма как да бъде и в Елитния. Юношеският национален отбор при родените 1995-а година, воден от селекционера Александър Димитров, се класира за Елитните квалификации, след като преодоля Гърция, Албания и Словакия тази есен.

Теглен беше жребият и за набор 1996, който се води от Методи Деянов. На тези момчета им предстои първи кръг тази есен. Крайната цел е Евро 2015 в Гърция, когато тези футболисти ще бъдат на 19 години. Този юношески национален отбор попадна в група 8 на първия кръг заедно с отборите на Украйна, Израел и Швеция. Домакинът на квалификациите и точните дати не са ясни все още. Беше теглен и жребий за Европейското първенство за юноши до 17 години, или родените през 1998-а година. На това първенство България е домакин.