Станимир Стоилов заяви, че ще даде всичко от себе си за да изведе националния отбор до победи в двата двубоя срещу Беларус на 2 и 6 юни. По-рано днес наставникът на шампиона Левски бе утвърден за временен селекционер на България. „Приех поканата на БФС да ръководя двата мача на националния отбор срещу Беларус през юни. При вземането на решението се ръководех от интересите на българския национален отбор. Имаме сили да спечелим и двете срещи. Ръководството на Левски сметна, че решението ми е за доброто на българския футбол и ме подкрепи. В Левски винаги поставяме интересите на България редом до тези на клуба”, коментира Стоилов пред БТА.

„Ще дам най-доброто от себе си за да постигнем две победи през юли. Ще вложа цялото си умение и ще се поставя изцяло в услуга на стратегическите цели на българския национален отбор. При избора на футболисти ще заложа на най-доброто, с което разполага българския футбол в момента. Нямат никакво значение миналите заслуги, от значение ще бъде само моментното състояние на дадения футболист и качествата, които притежава за да се впише в моята концепция", допълни той.

Стоилов каза още, че ще бъде много доволен ако постигне две победи и даде възможност на своя наследник да преследва заветното класиране за Евро 2008.

СТАНИМИР СТОЯНОВ