Нападателят на Локомотив (Пловдив) Стойко Сакалиев бе избран за футболист на месец октомври в традиционната анкета на пресклуб "България". Голмайсторът зае първото място с половината от гласовете - 13, пред Здравко Лазаров (Славия) - 9 и Дениран Ортега (Славия) - 4. Бившият нападател на ЦСКА благодари на медиите за доверието и добави, че е щастлив да играе отново футбол след дългото отсъствие заради контузията.

Сакалиев разкри, че има клауза в договора за преотстъпване при "смърфовете", която му забранява да играе срещу ЦСКА. В БФС обаче не съществуват параграфи, по които съответният клуб да бъде наказан, след като е пуснал даден футболист да играе срещу бившия му тим. "Единственото нещо, което ЦСКА може да направи, е да заведе граждански иск срещу Локомотив. Тъй като обаче в България всичко е възможно, може да се окачва всякакво решение от страна на БФС", подчерта Сакалиев.

Нападателят на пловдивчани разкри също така, че за да играе футбол, се е отказал от голямата си заплата на "Българска армия" за много по-малко възнаграждение, което получава в Локомотив. "Преди време бях казал, че в България ще играя само за ЦСКА. Но така се стекоха нещата, че стоях на резервната скамейка. Няма футболист, който да не предпочете да играе пред това да бъде резерва", заяви любимецът на сектор "Г".

Сакалиев каза още, че се е чувствал малко обиден от факта, че е бил пренебрегнат. "Не ми дадоха достатъчно шанс в сравнение с други футболисти в ЦСКА. Затова в мача за купата исках да се докажа срещу бившия си отбор. И мисля, че го направих, подчерта нападателят. След като от Локомотив (Пловдив) ми плащат и искаха да играя в този мач, аз няма как да откажа. И ще продължа да играя за отбори, които ми дават шанс. Единствено никога няма да облека екипа на Левски", завърши Сакалиев.