Кристиан Ериксен смята, че отборът на Дания е бил ощетен при равенството 1:1 срещу България в световната квалификация от група "Б" снощи в Копенхаген.

Ериксен визира ситуацията в средата на първото полувреме, когато след негово центриране от корнер към далечната греда непокритият Николай Стокхолм засече към вратата, но Николай Михайлов блокира около голлинията.

"Видях, че топката е вътре. След мача попитах съдията (б. а. Фират Айдънуш от Турция) за ситуацията и той ми, че топката е преминала голлинията само със 75 процента от обема си", заяви Ериксен.

Самият той пропусна едно от най-чистите положения за Дания. След лошо изчистена от Георги Миланов топка в 38-ата минута халфът на Аякс се озова в отлична позиция в дясно в наказателното поле, но от десетина метра стреля край далечната греда.

"Това беше страхотен шанс, но за съжаление топката премина на сантиметри от вратата. Все още мисля за положението. Сигурно ще го сънувам", каза Ериксен.

Той призна, че след мача настроението в съблекалнята е било минорно.

"В съблекалнята беше тихо. Много хора ще кажат, че 4 точки от мачовете срещу Чехия и България са добро постижение, но ние знаехме, че една победа увеличаваше значително шансовете ни за класиране на бараж. Очаквахме повече от тази среща и затова сме разочаровани", коментира той.

Николай Стокхолм пък призна, че не може да бъде категоричен дали топката е преминала с пълния си обем голлинията в спорната ситуация, тъй като и телевизионните повторения не показват добре положение.

"Не мога да кажа дали е имало гол. Съдията не го зачете, така че какво значение има. Просто това не променя нищо. Мачът завърши 1:1, а ние пропуснахме отличен шанс до победим", каза Стокхолм.