Детето чудо на македонския футбол Симон Марковски напусна Локомотив (Пловдив), разкриха за "Топ спорт" играчи на "смърфовете". 17-годишният талант не е уведомил никого от началниците си на Лаута за напускането. Симон бил крайно недоволен от факта, че треньора Иван Маринов го пренебрегва. Нападателят бе одобрен на лагер-тестовете, но закъсня за зимната подготовка. Имайки предвид това и малката му възраст Маринов изпрати чипоносия македонец при юношите.

 Този уикенд след първия си мач с набор 1989 година Симон е заявил на връстниците си, че повече няма да го видят. От понеделник той не посещава тренировките на тима. Той обаче има железен договор с пловдивчани за 5,5 години и няма да може да разтрогне току така.

 Междувременно втори играч на Локомотив (Пловдив) пипна шарка тази пролет. След Ангел Йошев това се случи и на Димитър Илиев. така на негово място в юношеския национален отбор бе повикан Мартин Газиев.

 Стражът Стоян Колев пък изрази недоволство от новите топки "Легея", с които тренира отборът. Според сливналията италианците са произвели много добър артикул, но много отскоклив, което затруднява не само него, но и полевите му съотборници.