Локомотив Пловдив има сериозни проблеми със състава преди домакинския мач в събота с Марек от 21-ия кръг на "А" група. Това съобщи помощник-треньорът на "черно-белите" Аян Садъков. Да не играе в една среща е наказан Явор Въндев, а с травми са Йордан Милиев, Стойко Сакалиев и Даниел Моралес. Последният ще бъде извън състава до края на първенството. Въпреки това обстановката в тима е добра и всички се готвят за победа срещу Марек.

"Правим всичко възможно да убедим футболистите да не подценяват съперника. За това, че подхождаме сериозно за предстоящия двубой говори факта, че в момента търсим хотел в Пловдив, където отборът да бъде взет на режим за двубоя. Тъй като в града в момента се провежда Международното изложение "Винария 2008" и хотелите са пълни може да отидем на режим в друг град", уточни още Аян Садъков. Локомотивци не бяха взимани на лагер за предишните си домакинства с Берое и Левски /София/.

Старши треньорът на Локомотив /Пловдив/ Драган Канатларовски каза, че няма проблем да води Локомотив Пловдив от резервната скамейка срещу Марек, защото всичките му документи са изрядни. Той добави още, че в момента не мисли за селекция, тъй като програмата на водения от него тим и много сгъстена и е съсродоточил влиянието си върху подготовката на играчите за мачовете.

Драган Канатларовски добави, че по принцип е против да бъдат взимани под наем футболисти от други клубове, защото не може да се разчита на тях за по-дълго време. Македонският специалист каза, че вече се е запознал с качествата на играчите и облика на тима, видял е слабости, но ще ги сподели само на своите състезатели.