Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков заяви, че и друга легенда на Щутгарт - Джовани Елбер може да дойде в бургаския клуб. Както е известно изпълнителен директор на тима е Фреди Бобич.

"Елбер е официален скаут на Байерн за Бразилия и трудно може да се преборим с тях. В негово лице имаме приятел, който може да ни помогне за футболисти, които може да привлечем. Имаме идеята в подходящ момент за него и за нас да ни посети в Бургас", коментира наставникът на Черноморец.

"Фактът, че аз съм подписал договор за пет години и половина и това, че Фреди Бобич идва от Германия означава, че тук нещата са сериозни. Не искаме само да говорим, а ще правим и дела. До 5-6 месеца нещата с базата ще бъдат готови. Искаме да бъдем локомотива на структурните промени в България, да вземем хора в отбора, за да имаме и бързи резултати. Разбира се, това означава, че и бюджетът ще расте, но всяко нещо с времето си", добави Балъков на пресконференция.

Изпълнителният директор на Черноморец Фреди Бобич също взе участие в пресконференцията. 

"Радвам се много на новата задача да развия доста неща в България. Има различни компоненти, върху които ще работя- например спортен и инфраструктурен. И сега отборът има достатъчно класа, но ние трябва да го развием, за да бъдем шампиони до 2-3 години. По отношение на администрацията, трябва да сме близо до тези отбори в Европа в момента, когато спортните ни резултати са на ниво. Познавам балканския манталитет и знам как трябва да работим", каза Бобич.