Новият изпълнителен директор на Българския футболен съюз обеща да направи всичко възможно да има прозрачност в действията му. Това каза той на първата си пресконференция, след като зае поста в централата. “Ще се постарая да има прозрачност в работата ми. В замяна ми се иска всичко, което се случва в БФС да бъде отразявано обективно. Според договора ми, аз не би трябвало да се занимавам със спортно-техническа дейност. Назначен съм, за да изпълнявам административни функции и да помагам на президента Борислав Михайлов по юридическите въпроси” – заяви Попов на брифинга, на който присъства и репортер на Sportal.bg. Той обясни, че е приел длъжността след едноседмичен размисъл и е встъпил в длъжност на 4 август, затова все още не се е запознал с всички служители на БФС. Договорът му е безсрочен. “В момента изучавам структурата и взаимоотношенията във футболния съюз. Надявам се до края на септември да изготвим нови нормативни документи, с които да се регулира дейността на админитрацията в БФС” – каза новият изпълнителен директор. Той призна, че не се е познавал с президента на БФС Борислав Михайлов преди да получи предложението да заеме поста. Попов се надява в най-скоро време централата да се пребори с футболното хулиганство и ще се вземат всички необходими мерки за това.

Накрая той се пошегува, че никога не се е занимавал с футбол и не си спомни кога за последно е гледал футболен мач на живо: “Аз не съм се занимавал с футбол. Тренирал съм тенис в ЦСКА, защото баща ми познаваше треньора и ме заведе там”.

Това е Борислав Попов:

""/Борислав Попов е роден на 26 ноември 1955 година в Ямбол. Завършва висшето си образование през 1980 година в Юридическия факултет на СУ “Климент Охридски”. Работи в Столична община от 1982 до 1991 година. През периода 1991-1998 година той е съветник и старши съветник по юридическите въпроси в Министерски съвет. През 2001 година е секретар по юридическите въпроси на Президента на Република България Петър Стоянов. От октомври 2001 до септември 2005 година е заместник-областен управител на град София. От септември 2005 година е заместник-председател на Управителния съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа.

Борислав Попов има много добри теоретични познания и значителен практически опит в областта на управлението, администрацията, административното право, вещното право – държавна и общинска собственост, реституцията, приватизацията и законодателната техника. Познава много добре структурите на местната власт и местното самоуправление, централната власт, взаимоотношенията между тях, нормативната уредба. Попов има значителен опит в управлението на търговски дружества, както и административен опит във взаимоотношенията между институциите и между тях и гражданите. Познава добре нормативната уредба на търговските договори.

ТАНЯ КАСАБОВА