Българският национален отбор замина за Лондон, където утре ще изиграе първата среща от квалификационната група за Евро 2012 срещу Англия на стадион Уембли.

Футболистите и спортно-техническия бяха в добро настроение преди отлитането от летище София. Селекционерът Станимир Стоилов заяви, че България ще търси точки от двубоя с Англия.

"Очаквам да спечелим точки на Уембли. И за да стане това, ние трябва да притежаваме сериозни качества и умения. Няма да се затваряме, а ще се постараем да вкараме гол. Защото без гол няма как да се надяваме на точки", каза Стоилов.

Треньорът допълни, че съставът за утрешната среща е ясен за него на 90 %, а също така добави, че едва ли ще има някакви кой знае какви изненади. По въпроса за проблемите в английския отбор, Стоилов не смята, че отпадането на един или двама играчи ще наклонят везните в полза на България.

"Когато имаш 23-ма качествени футболисти, които играят на най-високо ниво, излизането на двама не е фатално. Англия си е Англия така или иначе. Всички ние обаче се надяваме на успех, а също така и футболистите ни знаят, че от Уембли по-добро място да покажеш уменията си едва ли има. Ако не успеем да спечелим, значи просто англичаните са били по-добри", допълни Стоилов.