Рилски Спортист и Фершпед Работнички (Македония) ще спорят за титлата в Еврохолд Балканска лига. Българският отбор победи в много драматичен мач състава на Мега Хипо Лизинг (Сърбия) с 83:81 точки. Началото на файнъл фор даде сръбският посланик Данило Вучетич. А срещата започна с едноминутно мълчание в памет на Петър Попангелов-старши.

Самоковци водеха през целия мач, като три минути преди края на третата част преднината им достигна 12 точки. Сърбите обаче не се предадоха и успяха да стопят този пасив, като 3:17 минути преди края изравниха при 81:81 точки. Последваха по няколко неуспешни атаки и за двата отбора. Минута преди сирената Травис Питърсън вкара кош и самоковци победиха с 83:81.

В другия полуфинал Фершпед Работнички разгроми Фени Индъстрийс (Македония) с 90:62. В началото на последната четвърт преднината на Работнички достигна 40 точки. Едва в последните минути на срещата считаният от мнозина за фаворит в турнира тим на Фени успя да намали разликата, която в края на мача бе 28 точки.